Na, megnéztem 2010 talán legjobban várt filmjét, a (szerintem) méltán kultikus Murakami-regény filmadaptációját és hát (mint ahogy a legtöbb kritika is írja) eléggé borzalmas:) 

Pedig a fényképezés gyönyörű (állítólag Wong Kar-wai filmjeinek operatőre fényképezte), mind a természeti képek, mind a diáklázadások nagyon jól mutatnak a vásznon, és a zenék is nagyon hangulatosak (Johnny Greenwood-nak, a Radiohead gitáros/billentyűsének köszönhetően), de néhol olyan szinten el vannak rontva a vágások (leginkább is a jelenetváltásoknál), hogy egyszerűen darabjaira esik az egész.
Én mindig azt mondom, hogy zenét félbevágni jelenetváltásnál nem jó, annak ott el kell halkulnia, lassan, átmenettel eltűnnie, szétfoszlania, itt meg csak úgy félbe vannak nyesve.
Szóval pfúj.
Meg ezen kívül sok mindent ki is hagytak a regényből, és bár a Naoko-s jelenetek így is egész jól átjönnek, mondhatni működőképesek (a Naoko-t alakító színésznő egyébként Iñárritu Babeléből lehet ismerős), a Midori-val játszódó jelenetek "megcsonkítása" szerintem vázlatossá és sutává tette a történet ezen részeit.

Egy próbát azért megér, de ne számítsatok nagy dologra.

Imdb adatlap: http://www.imdb.com/title/tt1270842/

A bejegyzés trackback címe:

https://petikekonyvtara.blog.hu/api/trackback/id/tr632916281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása