Könyvtár vagy könyvvásárlás:

Természetesen mindkettő:)

Gyárekek! Ha könyvtárosok vagytok, nincs határidő, hosszabbítás, késedelmi díj, meg ilyen lófaszok, akármeddig nálatok lehet bármi:)

Kérdés, hogy a - gyakran más molyok beszámolói által generált - könyvlibidónk ezúton történő kielégítése mennyire etikus? Nos, hát én úgy tapasztaltam, hogy nyugodtan hazavihetem az olvasók orra elől az adott újonnan rendelt, a könyvtár állományába azon frissiben bekerült könyvet, amire épp vérszemet kaptam, mert ha jókisfiú módjára direkt nem teszem ezt, akkor az a könyv 3-4 hétig úgyis csak porosodik az Új könyvek polcon, mire valaki egyáltalán a fülszövegét elolvassa. Ez pedig azért van, mert én jobbára (ártalmatlan:P) szépirodalmat olvasok, a jónép meg elsősorban a Fejősévákat, a vámpírrománcokat, a Csernusokat, a Koejjókat, vagy a Freitomifélekonspirációsthrillereket vinné, mint a cukrot. Ezeket tényleg csak az olvasók kárára kölcsönözhetném ki, akik ekkor egyből előjegyeznék, fújnának egymásra (vagy rám), nap mint nap bejönnének megkérdezni, hogy nem hozták-e már vissza azt a könyvet, meg ilyesmik, ami persze senkinek sem hiányzik.

Viszont a Herta Müller, a Grecsó, vagy a Murakami lehet nálam hetekig, arra annyira kisebb az igény egy ilyen kistérségben. Sőt, ha hetekig nálam van egy Herta Müller, egy Grecsó, vagy egy Murakami, és visszaviszem, aztán bátran ajánlom az olvasóknak, az sem igazán dobja meg az irántuk tanusított érdeklődést:P (egy ilyen [ide kb. bármelyik kettő- és tízezer közti lakossal bíró kistelepülés neve behelyettesíthető] helyen ez ugyanis úgy működik, hogy ha egy olvasónak tetszik egy könyv, arról szinte azonnal tudomást szerez legalább 5 másik, és ehhez egyáltalán nincs is szükség a könyvtárra, mint szociális térre:))

A könyvvásárlással meg úgy vagyok, hogy általában csak azt veszem meg, ami nagyon érdekel, és nincs meg a munkahelyemen, vagy a megyei könyvtárban (oda azért járok, mert a munkahelyem egy kb. csak húszezer kötettel operáló települési könyvtár). Meg azért igyekszem visszafogni magam annyira, hogy havi egy könyvnél többet nem vásárolok, amit persze rendre megszegek, ha valami nagyon kedvező akcióra hívják fel a figyelmem a moly.hu-n ezek a feslett erkölcsű könyvfüggők és boltkórosok:)
Fertő ez, én mondom;)

(Azért arra ügyelek, hogy sörre is maradjon, meg hát az otthoni Alexandra pont este 8-ig  tart nyitva, 8 után pedig tisztességes férfiembernek már kocsmában a helye:))

A bejegyzés trackback címe:

https://petikekonyvtara.blog.hu/api/trackback/id/tr383067314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása