Egressy befutott drámaíró, Portugál című színdarabja országszerte nagy siker volt (legutóbb épp a fehérvári színházban adták, meg is néztem volna, ha lett volna kivel), ez pedig az (eddigi) első novelláskötete.

Akár jó is lehetne, hiszen a novellák egész kis színesek, szereplőik emberek és angyalok, homók és heterók, józanok és őrültek, határon innen és túl; én mégis untam, amiért (szinte) mindegyik történet a felejtés kényszeréről, a szakítás és a másik fél emlékétől való menekülésről szól. Hogy mindegyik elbeszélésnek ugyanaz (ez) az életszituáció a kiindulópontja, számomra olyan egyhangúvá tette a kötetet, hogy azt nem tudta orvosolni sem az elbeszélésmód sokrétűsége, sem az időnkénti visszautalások, „visszaköszönések”, sem a nézőpont-váltogatások (először: sebzett főhős – E/3, elhagyott fél – E/2; majd: E/1, E/3; és így tovább a többi kombinációval).

A szerző jelenleg első regényén dolgozik, ha belekukkantasz pár irodalmi folyóiratba, olvashatsz belőle részleteket. Én még nem tettem meg, de nagyon remélem, hogy az sikerültebb mű lesz.

A könyv leírása:
  Most érsz mellé : történetek esernyő nélkül / Egressy Zoltán. - Pozsony : Kalligram, 2009. - 203 p. ; 19 cm
ISBN 978-80-8101-227-3

 

A bejegyzés trackback címe:

https://petikekonyvtara.blog.hu/api/trackback/id/tr572753484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása