Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Peti_bácsi 2009.12.16. 16:31

Mellékesen #3

Kiss Noémi - Trans (2008)

Noha Annamarie szerint „friss és  nem megszokott hangulatúak [ezek] a történetek”, ha a kortárs magyar prózaművészet tükrében vizsgáljuk Noémi eme novelláskötetét, úgy azért nem annyira mellbevágóak és újszerűen a szövegekben fellelhető intenzív érzelmi kirohanások, vagy a szerelmi párharcok, az elidegenedés, a rohanó, villódzó képszerűség, a lázálomszerűség, sőt a világpolgárság és a paradoxonos, zavarodott elbeszélőt sejtető előadásmód sem (persze nem arról van szó, hogy Annamarie nézőpontjával bármi bajom lenne, sőt szeretem az írásait).
Ez egy jó kötet és Noémi egy jó írónő (és nagyon szép lány) és mindenkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani a könyvet (főleg persze azoknak, akik kevés kortárs magyar szépprózát olvasnak), és végül is beváltja a fülszöveg ígéretét („izzóan aktuális európai témák, friss és üde (pontos) elbeszélői nyelv”), mégis a mai magyar prózaírók között (mind témáiban mind nyelvezetében) szerintem kicsit „tipikus”.
Szóval abszolút szerethető novellák ezek (konkrétan 6 db), de azért nem váltják meg a világot.
Nekem egyébként a Mi történt alvás közben tetszett a legjobban (még akkor is, hogyha a rémálomból való felriadások száma igen túlzott, sőt rájátszott benne).

A bejegyzés trackback címe:

https://petikekonyvtara.blog.hu/api/trackback/id/tr291602492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása