"„Eriggy a fenébe, ordenáré disznó vagy!” "Mi van, megint csalánra pisiltél?" Férfi és nő. A fentiek. […] 
„Hangjáték”, mondaná Marga. Kettejük veszekedése, bevallom, jó hatással volt rám. Becsuktam az ablakot, hogy egy hangfoszlány se vesszen el, és elterültem az ágyon a fejem alatt összekulcsolt kezekkel. Gyakran csináltuk ezt Margával. Hallgatóztunk és vihogtunk, mint a hülyegyerekek. Suttogva replikáztunk. Kommentáltuk a hallottakat. Amikor a hangok érthetetlenné halkultak, együtt próbáltunk rájönni, hogy mit mondhatnak. Néha vitatkoztunk is egymással. Máskor arra volt jó, hogy az arcunk, a lélegzetünk közel kerüljön a másikéhoz. Hogy cirógassuk és tapogassuk egymást. Hogy a káromkodások és a bőkezűen szórt útszéli szitkok ritmusára egymásnak essünk."

Hát, nagyjából ezzel a kritikával egyet is értek:
http://www.kikotoonline.hu/konyvjelzo/kritikus-szem/konyvkritika/igy-adjuk-el-konyvunket 
(és akkor ezennel el is tekintenék a történet ismertetésétől is:)) 
Annyit tudok hozzátenni, hogy a két párhuzamosan futó történetszál igenis összefügg, sőt, egy történetnek a két fele (némi kitérőkkel), a szakítás utáni első pár hónap és az azutáni néhány hónap története fut váltakozva, csak az egyiknél E/1-ben, a másiknál cselesen E/3-ban.

A bibliai totó nekem sem jött be, nem mutat jól egy regényben, poénként sem, és hasonló nem teljesen komolyan vehető dolgok, felületességek miatt az, ahogy a főhős (Andi) fejében fokozatosan megszűnik a szkepszis az intézményesült vallásossággal (itt konkrétan egy keresztény szektával – ezt a szót használják rá maguk a hívők is, a békésebb „felekezet” szó helyett) szemben, az így bennem semmit nem mozgatott meg. 
Amúgy ez a gördülékeny, könnyed, nagyon a mai emberek humorára hangolt, de mégis igen elgondolkodtató stílus engem némileg Coupland Rágógumitolvaját juttatta eszembe.
Akinek az bejött az ezen is tud majd nevetni, de összességében annyira azért nem jó regény.

A könyv leírása:
  Hogyan felejtsünk el egy nőt : regény / Dan Lungu ; [ford. Lakatos Mihály]. - Budapest : Magvető, 2010. - 352 p. ; 19 cm
ISBN  kötött : 3490,- Ft978-963-14-2820-9

A bejegyzés trackback címe:

https://petikekonyvtara.blog.hu/api/trackback/id/tr282905907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása